Burçlar Bize Ne Söyleyebilir?

Artık astrologların yorumlarını nasıl geliştirdiklerini ele aldığımıza göre, bize hangi tür bilgileri verebilirler? Bir gazete burcuna bakarsak, bu tür astrolojik yorumların kişilik profillerine benzediğini, ilişki tavsiyeleri ve önemli finansal kararları vermek için doğru zamanlara dair yönergelerin de içerildiğini görürüz. Bazı astrologlar hatta belirli gelecek tahminleri yapmaya çalışır, ancak çoğu astrolojik yorum genellikle “kişisel tavsiye” formülüne bağlı kalır.

Ancak, tam bir profesyonel yorum son derece detaylı olabilir ve çeşitli astrolojik unsurların etkileşimleri hakkında bilgilerle doludur. Yıldızların insan hayatları üzerinde herhangi bir etki yapamayacağına inansanız bile, psikolojik bir profil okumak ve nasıl ilişkilendirildiğini düşünmek yararlı olabilir (en azından ilginç olabilir). Otoriteye nasıl tepki verdiğiniz, bir ilişkide ne aradığınız, ebeveynlerinizle nasıl ilişki kurduğunuz ve patronunuz size geç kalmamızı istediğinde tipik tepkiniz gibi şeyler genellikle tam olarak incelenmez – ve eğer incelerseniz bile, genellikle hayatınızda olup biten diğer her şeyle ilişkilendirilmez. İyi bir astrolojik yorum bu unsurları bir araya getirebilir ve konuyu kendini yeni bir ışık altında incelemeye zorlayabilir, önemli sonuçlara varabilir veya değişiklikler yapabilir.

Bir sonraki seride astrolojinin kökenini öğreneceğiz.

Başkan ve Astrolog

1988’de Nancy ve Ronald Reagan’ın bir astrologdan faydalandığının halka duyurulmasından kısa bir süre sonra yapılan bir anket, genel olarak Amerikalıların astrolojiye olan inancının 1978’deki %29 seviyesinden 12’ye düştüğünü gösterdi. Bununla birlikte, gençlerin %50’den fazlasının inandığını bildirdi.

2004 yılında yapılan bir anket, inanç oranlarının tekrar yükseldiğini ortaya koydu ve Amerikalıların %29’unun astrolojiye inandığını belirtti. Kadınlar ve gençlerin daha fazla inandığı görüldü.

1988’de eski Beyaz Saray Genel Sekreteri Don Regan, Ronald Reagan’ın yönetimiyle ilgili anılarını yazdı. Halkın dikkatini çeken açıklama ise Reagan’ın başkanlık dönemi boyunca First Lady Nancy Reagan’ın astrologuyla programını düzenleyerek yaptığıydı. Astrolog Joan Quigley, Reagan’ın konuşmalarını yapması veya yabancı yetkililerle görüşmesi için en uygun zamanları dakikasına kadar belirten yıldız haritaları hazırlardı. Bu bilgileri Nancy telefonla alır ve ardından Genel Sekreter Regan’a iletilirdi. Regan, hatta Başkan için önemli etkinlikleri planlamak için hangi günlerin en uygun olduğunu takip etmek için renk kodlu bir takvim kullanmaya başladı. Böylece, batı dünyasının en güçlü adamı, programını yıldızlar tarafından kontrol ediliyordu… ya da hizmet için aylık 3.000 dolara kadar ücret alan bir astrolog tarafından.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *