Burç Nedir? Burçlar Nasıl Çalışır?

İlk insanlar, yıldızlarla dolu gece gökyüzüne baktılar ve sürekli değişen kozmik düzenin şekilleri ve desenlerinin bir şekilde önemli olması gerektiğini biliyorlardı. Hayatın görünüşte keyfi olaylarını (mevsimlerin değişimi, savaşlar, ekonomik zorluklar, hava durumu) açıklamaya ve kendi yaşamlarını yukarıdaki yıldızlara bağlamaya yönelik çabaları, birleşik bir din ve bilim olan astrolojiye yol açtı.

Yıldızların ve gezegenlerin göreli konumlarının insanların yaşamları üzerinde bir etkisi olduğuna inanma düşüncesi günümüze kadar varlığını sürdürüyor. İnananlar buna bir bilim diyor, inanmayanlar ise saçmalık olarak nitelendiriyor. Muhtemelen gazetelerde neredeyse her gün bulunan burç yorumları olarak biliyorsunuz.

Bu seride, günlük gazete burç yorumlarının basitliğinin ötesine geçerek, gezegen etkileri, karşıtlıklar ve detaylı yıldız haritalarına dalacağız. Astrolojinin uzun geçmişini inceleyecek ve astrolojiyi geleceğe bakmak için kullanabilir miyiz göreceğiz. Ve nihayet, birçok insanın astrolojiyi sadece batıl inanç olarak görmesinin nedenlerini öğreneceğiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *