Astrolojinin Temelleri Nedir? Astroloji Türleri Nelerdir?

Astroloji, genellikle yıldızlar ve gezegenler olmak üzere uzak kozmik nesnelerin, özellikle insan hayatı üzerindeki etkisini inceleyen bir bilimdir. Güneşin, yıldızların, ayın ve gezegenlerin insanların doğum anındaki konumları, kişiliğini şekillendirdiği, romantik ilişkilerini etkilediği ve ekonomik kaderlerini öngördüğü gibi birçok kehaneti içerir.

İnsanların astroloji hakkında genellikle bildiği şey, “burç”larıdır, ki bu 12 burç takımyıldızından birini ifade eder. Bu, gazete burç yorumlarının temelini oluşturan güneş burcu astrolojisinin bir formudur. Muhtemelen en basit formudur, çünkü bir kişinin doğum günü tarihi dışında hiçbir şey gerektirmez. Birçok astrolog, bu astroloji formunun çok basit olduğunu ve sınırlı sonuçlar ürettiğini söyleyecektir.

Daha doğru bir analiz yapmak için astrologlar, doğum anındaki her gezegenin hangi burçta olduğuna bakarlar (bir sonraki bölümü inceleyin). Gezegenler ve burçlar, evler ve açılar gibi diğer unsurlarla birleşerek bir konunun kişilik, yaşam ve gelecek beklentileri konusunda karmaşık ve genellikle çok spesifik bir profil oluşturur.

Astrolojinin tek bir birleşik bir kuramı veya uygulaması yoktur. Eski kültürler kendi astroloji biçimlerini uyguladılar ve bazıları bugünün ortak batı astrolojisine evrildi. Doğu kültürleri, Çin, Hint ve Tibet astrolojisi gibi kendi astroloji biçimlerini sürdürmektedir.

Batı astrolojisinde bile, yöntemler ve felsefeler arasında önemli bir çeşitlilik vardır. Astrolojiyi amaçlanan sonuca göre bölen bazıları:

Mundane Astroloji – Bu, dünya olaylarını incelemek ve ulusal işler, savaşlar ve ekonomiler hakkında tahminler yapmak için kullanılır. Sorgulama Astrolojisi – Bu dal daha da alt bölümlere ayrılabilir, ancak genellikle konunun hedefleri veya yaşamındaki olaylar hakkında belirli tahminler veya analizler yapmayı amaçlayan astrolojiyi ifade eder. Natal Astroloji – Birçoğumuz astroloji dediğimizde bunu düşünürüz. Natal Astroloji, bir kişinin doğum tarihine dayalı tahminler ve analizler yapmayı amaçlar. Her şeyin başlangıcında oluşan her şeyin ifade edildiği fikrine dayandığına inanır, bazen Başlangıçlar Yasası olarak da bilinir.

Bir sonraki bölümde, astrolojinin bize ne söyleyebileceğini ve astrologların bu bilgilere nasıl ulaştıklarını öğreneceğiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *