Astrolojide Gezegenler, İşaretler ve Evler

Astrolojinin birçok farklı uygulaması olduğunu gördük, ancak bu makalede doğum tarihine dayalı astroloji olan Natal Astroloji’ye odaklanacağız. Bir astroloji yorumu bize neler anlatabilir ve bu bilgiler nasıl bir yıldız haritasından elde edilir?

Bir astroloji yorumu, konunun doğum tarihinden başlar. Bazen doğumun tam saati ve yeri de dikkate alınır.

Güneş işaretini nasıl bulacağımızı zaten öğrendik. İşte sembollerine bir daha bakalım:

Bir sonraki adım, gezegenlerin hangi işaretlerde olduğunu bulmaktır. Güneş işaretini bulmak oldukça benzerdir – aslında, güneş ve ay astrolojide “gezegen” olarak adlandırılır çünkü diğer gezegenler gibi muamele görürler, ancak daha fazla öneme sahiptirler. İşte gezegenlerin sembolleri:

Gezegenlerin hareketlerinin matematiksel modeller ve bilimsel bilgi kullanılarak herhangi bir tarih için gökyüzündeki konumu hesaplanabilir, ancak günümüzden uzaklaştıkça daha karmaşık hale gelir.

Belirli bir tarih için gezegenlerin işaretlerle ilişkisini gösteren örnek bir harita Her gezegenin kendi etkileri ve etkileri vardır, işaretler gibi. Bu etki, gezegenin hangi işarette olduğuna, diğer gezegenlerin varlığına ve gezegenin retrograd hareketinde olup olmadığına bağlıdır.

Gezegenlerin birbirlerine göre olan konumları önemlidir, aynı zamanda tüm bu faktörlere dayanan çeşitli açılar ve matematiksel hesaplamalar da önemlidir.

İşte bir örnek: Satürn genellikle sabır, disiplin ve yöntemli bir doğa ile karakterize edilir. Satürn’ün Yay burcunda bulunduğu durumlarda, dışa dönük, kendine güvenen, keşfetme isteği olan ve kurallara ve kısıtlamalara karşı bir tiksintisi olan bir burç olarak bilinen durumda, bu iki zıt sembolün bir tür yorumlanması gerekmektedir. On farklı astrolog size muhtemelen 10 farklı yorum verecektir – olası bir versiyonda, Yay’ın evrensel gerçekleri keşfetmesinin Satürn’ün sabrı ve disipliniyle birleşerek belirli sisteme veya fikre karşı dogmatik bir inanca dönüştüğünü öne sürebiliriz.

Tüm bu farklı faktörlerin olası kombinasyonları ve permütasyonları neredeyse sonsuzdur, bu nedenle okumalar genellikle astrologdan astroloğa büyük ölçüde farklılık gösterir, hatta aynı genel astroloji sistemi kullanıyor olsalar bile.

On İki Ev

Bazı astrologlar, “Satürn yedinci evdedir” gibi ifadeler kullanır. 12 burç işaretiyle eşleşir, ancak her ev, işaretlerle ilişkilendirilen daha genel desenler ve özellikler yerine hayatta belirli bir aşamayı temsil eder. Bazı astrologlar astrolojiyi bir oyun gibi benzetirler. Gezegenler aktörlerdir, her biri kendi kişilikleri ve eğilimleri olanlar. İşaretler, aktörlerin oynayacakları rollerdir ve aktörlerin kişiliklerini süzmek veya büyütmek için kullanılabilir. Gezegenlerin konumları, aktörler ve karakterler arasındaki ilişkilere benzer, bu da performansı etkileyebilir. Evler, set gibidir. Her ev, aktörlerin rollerini oynayacakları farklı bir ortamı temsil eder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *