Astroloji Nedir?

Astroloji, genellikle yıldızlar ve gezegenler gibi uzak kozmik nesnelerin, insan yaşamları üzerindeki etkisini inceleyen bir disiplindir. Güneşin, yıldızların, ayın ve gezegenlerin insanların doğum anındaki konumları (doğum anı, düşük anlamına gelir) kişiliğini şekillendirir, romantik ilişkilerini etkiler ve ekonomik geleceklerini tahmin eder, diğer kehanetlerde bulunur.

Astroloji hakkında çoğu insanın bildiği şey, “burcudur” ve bu, burç takımyıldızlarından birine atıfta bulunur. Bu, gazete burç yorumlarının dayandığı güneş burcu astrolojisidir. Muhtemelen en basit formudur, çünkü güneş burcu burç yorumu üretmek için sadece birinin doğum tarihi gereklidir. Birçok astrolog, bu astroloji formunun o kadar basit olduğunu söyleyecektir ki çok sınırlı sonuçlar üretir.

Daha doğru bir okuma elde etmek için, astrologlar doğum anındaki her gezegenin hangi burçta olduğuna bakarlar. Gezegenler ve burçlar, evler ve açılar gibi diğer unsurlarla birleşerek, bir konunun kişiliği, yaşamı ve gelecekteki olasılıklarıyla ilgili karmaşık ve genellikle çok özel bir profil oluşturur.

Astrolojinin tek bir birleşik teorisi veya uygulaması yoktur. Eski kültürler kendi formlarını uyguladılar ve bazıları birleşerek günümüzdeki ortak batı astrolojisine evrildi. Doğu kültürleri kendi astroloji formlarını sürdürmeye devam ediyor: Çin, Vedik ve Tibet astrolojisi en tanınanlarındandır.

Bile batı astrolojisi içinde, çeşitli yöntemler ve felsefeler bulunmaktadır. Bazıları, amaçlanan sonuca göre astrolojiyi böler:

Mundane Astroloji – Bu, dünya olaylarını incelemek ve ulusal işler, savaşlar ve ekonomiler hakkında tahminler yapmak için kullanılır.

Sorgulama Astroloji – Bu dal daha da alt dallara ayrılabilir, ancak genellikle konunun hedefleri veya yaşamındaki olaylar hakkında belirli tahminler veya analizler yapmaya çalışan astrolojiyi ifade eder.


Natal Astroloji – Birçoğu astroloji dediğinde akla gelen budur. Natal Astroloji, bir kişinin doğum tarihine dayalı tahminler ve analizler yapmayı amaçlar. Bu, bir şeyin başlangıcında meydana gelen her şeyin ifade edildiği fikrine dayanır, bazen Başlangıçlar Yasası olarak da bilinir.

Burçlar ve astroloji hakkında daha fazla bilgi için bkz. Burçlar Nasıl Çalışır?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *